SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i E-commerce servisa, te obratno. E-commerce servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnih podataka kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neohodni za pružanje zatražene usluge; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo uposlenicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši uposlenici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

USLOVI KUPOVINE

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji se nalaze na stranci www.pretplata.mediacentar.net. Prodavač (u daljem tekstu) je Media Centar d.o.o. Sarajevo. Kupcem se smatra svaki posjetilac stranice www.pretplata.mediacentar.net koji popuni obrazac i izvrši online plaćanje putem kreditnih kartica ili potvrdi narudžbu za neki drugi način plaćanja.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene su izražene u Konvertibilnim markama (KM), s PDV-om.

Roba se naručuje elektronskim putem, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere proizvod te potvrdi način plaćanja.

PLAĆANJE

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama (KM), sa PDV-om i primarno su iskazane za jednokratno plaćanje.

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od bankovnih kartica: MasterCard, Maestro ili Visa.

ISPORUKA

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajenog rukovanja ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke, te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (uposleniku kompanije koja vrši dostavu). Prodavac se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave.

REKLAMACIJA

U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 4 (četiri) radna dana. Nakon što reklamira tehničku neispravnost / oštećenje proizvoda kupac je dužan poštom, uz dostavnicu, vratiti tehnički neispravan proizvod nakon čega će Prodavac u roku od 3 (tri) radna dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade. U slučaju gore navedenog kupac nema pravo tražiti povrat novca, već isključivo zamjenski proizvod.

Prodavac nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze za koje je odgovoran dostavljač (kompanija koja obavlja poslove dostave proizvoda).

Ako kupac odabere opciju downloada proizvoda, a kupac ne bude u mogućnosti obaviti download zbog tehničkih problema uzrokovanih na serveru Prodavca, Prodavac se obvezuje da elektronskom poštom pošalje ponovljene upute za download, za što kupac ne snosi nikakve troškove. U slučaju da kupac ponovo ne bude u stanju obaviti download koji je uzrokovan zbog tehničkih problema na serveru Prodavca, kupac je dužan kontaktirati prodajnu službu Prodavca koja će ponuditi adekvatno rješenje koje u sebi neće sadržavati nikakvu naknadu i daljnje troškove od strane kupca. Kupac nema pravo tražiti povrat novca u ovoj situaciji.

U slučaju da kupac ne može downloadati proizvod, a tehnički problemi nisu vezani za Prodavca, već su uzrokovani tehničkim nedostacima ili poteškoćama koji su u nadležnosti kupca, operatera ili treće osobe, Prodavac ne snosi nikakvu odgovornost i nije dužan kupcu omogućiti download ili isporuku robe bez naknade.

OPĆENITO

Media Centar d.o.o. Sarajevo zadržava pravo izmjene ovih uslova i pravila. Sve promjene bit će navedene na stranici www.pretplata.mediacentar.net i primjenjivat će se u njenom radu.

Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Usluge koje Media Centar pruža kupcima putem web-shopa ne uključuju troškove koje Kupac ima za korištenje računarske opreme i usluge za pristup našim stranicama. Media Centar d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, internet prometa ili druge troškove koji su biti vezani za realizaciju narudžbe ili kupovine.

Web-shop www.pretplata.mediacentar.net ne može garantirati da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko dođe do greške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru na e-mail admin@bir.ba kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.